Utak a nyelvhasználat kutatásában fotó
, ,

Utak a nyelvhasználat kutatásában

#ELTE Hallgatói konferenciát szervez az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék Alkalmazott nyelvészeti tudományos diákköri műhelye.

Időpont: 2023. április 20. – 2023. április 21.

Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

A konferencia elsődleges célja, hogy fórumot biztosítson a valós nyelvhasználat jelenségeivel összefüggő problémákat vizsgáló, azokra megoldást kereső hallgatói, illetve doktori kutatások számára, valamint lehetővé tegye, hogy a különböző nyelvi-kommunikációs jelenségekkel foglalkozó hallgatók megismerhessék egymás kutatási eredményeit, illetve lehetőséget kapjanak saját témájuk bemutatására és felmerülő kutatói dilemmáik nyilvános szakmai megvitatására. Az előadások épülhetnek szakdolgozati vagy OTDK-kutatásokra is.

Az előadások nyelve magyar, időkeretük 20 perc. A konferencia válogatott anyagából lektorált, ISBN-számmal rendelkező tanulmánykötetet jelentetünk meg.

A konferencián való részvétel ingyenes. Vidéki és határon túli vendégeink számára igyekszünk szállást biztosítani.

Jelentkezni az előadás 2200–2500 n terjedelmű absztraktjával lehet, melyet a konferencia e-mailcímére kérünk elküldeni: alknyelv_tdk@btk.elte.hu

Az absztrakt kísérőlevelében az alábbi adatokat kérjük feltüntetni:

  • a jelentkező neve és e-mailcíme;
  • intézmény, szak és évfolyam;
  • a témavezető neve;
  • az előadás címe.

Az absztraktokat a beérkezési határidőt követően két-két anonim lektor bírálja el. Az absztraktokkal kapcsolatos tartalmi és formai elvárások ezen a linken olvashatók.

A jelentkezés határideje: 2023. március 5. 

A jelentkezések elfogadásáról és a konferencia programjáról 2023. április 1-ig értesítjük a résztvevőket.

További információk a konferenciáról itt!