,

NÉGY YT CSATORNA A SIKERES ÉRETTSÉGIHEZ

És nemcsak az írásbeli vizsgákhoz


Bár az írásbeli vizsgákat már vastagon a hátunk mögött tudhatjuk, azért még egy forduló hátra van az érettségizők előtt. A modern technikának köszönhetően ma már több digitális csatornán keresztül tudjuk a tudásunkat bővíteni az iskolán kívül. Erre kiváló eszköz a YouTube is, ahol megannyi videó között találunk olyan tartalmakat is, amelyek az érettségire hivatottak felkészíteni minket. Ebben a bejegyzésben hoztunk négy olyan YT csatornát, ami megkönnyíti a szóbelire való felkészülést.

1. M5 – érettségi

Az MTVA M5 csatornája 2017-ben egy külön playlist-et hozott létre, amelyre az érettségi vizsgatárgyait és tételeit bemutató adásaikat töltötték fel. Ez a csatorna több száz videót töltött fel a különböző érettségi vizsgatárgyakból. Szinte minden vizsgatárgy megtalálható ezen a csatornán, viszont jó szívvel ajánljuk az M5 lejátszási listáját azoknak, akik biológiából, fizikából, vagy kémiából akarnak érettségizni.

2. Richard Fridrik

Ez már egy tematikus csatorna. Itt narrált videók formájában tudsz felkészülni a matematika érettségire, mind közép, illetve emelt szinten. Továbbá a matematika OKTV-re is a korábbi évek mintafeladatai alapján. Mivel matekból, ha az írásbeli érettségin elértél 25 pontot, akkor nem kell ebből a tárgyból szóbelire menned, így ez a csatorna leginkább az írásbelire készít fel. A videókban szó esik arról, hogy mire kell a vizsga során ügyelni, mire kapsz pontot a feladat során.

3. Zanza.tv

Alapvetően ez leginkább egy weboldal, ami a videóit feltölti a YouTube-ra, de régebben a Vimeo-ra is töltöttek fel anyagokat. Ez a csatorna kicsit rövidebb formátumban, lényegre törően magyaráz. A faktort, ami érdekessé teszi a videókat az az animációkban érhető tetten. Itt a videók látványvilága kicsit eltér a szokásos érettségi tematikájú videóktól, de ez adja a csatorna érdekességét. Itt is megtalálható sok tantárgy, amit számon kérnek az érettségin, de vannak olyanok is, mint a filozófia, vagy a társadalomismeret.

4. Időutazó


Ez a csatorna azon túl, hogy feldolgozza az érettségi tételeket történelemből, olyan témákkal is foglalkozik, amik az órán nem kerülnek szóba. Ezen videók segítségével, akár a szóbeli vizsgán is nagyot lehet villantani, ha valaki jól figyel a videók tartalmára a felkészülés folyamán. Ez a csatorna azoknak is jó, akik csak hobbi szinten érdeklődnek a történelem iránt.

Természetesen ezek a videók nagy segítséget nyújtanak a felkészülés terén, de továbbra is szem előtt kell tartani, hogy a tételeket is meg kell tanulni. A videók megkönnyítik a tanulást, de csak ezek nézegetésével nem lesz meg az érettségi.

Szólj hozzá!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
0