,

ÖT TANULÁST TÁMOGATÓ APP

Amikkel könnyebben tudtok felkészülni a vizsgákra, vagy csak szimplán játszva tanulhattok.

Napjainkban sok embert foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan tudjuk megkönnyíteni a dolgunkat a tanulás terén. Ha belegondolunk, hogy az általános iskolától a diplomáig eltöltött rengeteg idő, amit otthon a könyv fölött görnyedve töltünk, ha egymás mellé tesszük ezeket az órákat, akkor hetek, de akár hónapok is eltelhetnek azzal, hogy a tananyag elsajátításával foglalkozunk. Az is igaz, hogy sokan különféle módszereket vetnek be annak érdekében, hogy elérjék a kívánt célt a tanulás terén. De mivel a XXI. században élünk, ezért a modern technológia segítségével könnyebben felturbózhatjuk a tanulási módszereinket, mint korábban. Ebben a posztban hoztunk nektek néhány olyan alkalmazást, amelyek egyszerűbbé teszik az adott tananyag elsajátítását, mint korábban.

1. Photomath

Ez az alkalmazás sok hallgatónak nyújt segítséget, akik olyan szakokon tanulnak, ahol a matematikai ismeretek elengedhetetlenek. A használata viszonylag egyszerű, csak befotózod a megoldani kívánt egyenletet, matematikai problémát és az alkalmazás lépésről-lépésre levezeti neked. Ezen felül meg is oldja az adott egyenletet. Mindent egybe vetve a Photomath nem egyszerűen egy online számológép, hanem egy telefonra letölthető társ, aki elmagyarázza azt, hogy hogyan oldd meg az adott matematikai feladatot.
Arra azért nem árt ügyelni, hogy a példát, amit befotóztok, azok olvashatóak legyenek, mert a program gyakran félreolvassa, vagy összetéveszti a leírt számokat, illetve betűket. Tehát nagyon fontos, hogy szépen írjátok az egyenleteket, és az is fontos, hogy jól láthatóan fotózzátok le azt mert nem mindig tudja a program értelmezni azt, amit leírtok.

2. Duolingo

Ez az App egy ingyenes nyelvtanulást segítő alkalmazás, amit úgyszintén le tudtok tölteni a telefonotokra. A Duolingo az amerikai Carnegie Mellon egyetemről indult világhódító útjára a 2010-es évek elején és viszonylag nagyon hamar népszerű lett a nyelvtanulók körében. Ez az alkalmazás letölthető, mind Androidra és IOS-re. Az egész úgy épül fel, mint egy számítógépes játék. Minden pálya egy lecke, amit teljesítenetek kell (ergo meg kell tanulnotok az adott kifejezéseket és szavakat) és utána mehettek csak a következő szintre. Viszont ha már rendelkezel egy valamilyen szintű nyelvtudással, akkor ugorhatsz a különféle szintek között, viszont a program kitöltet veled egy szintfelmérőt, hogy tényleg azon a szinten van-e a nyelvtudásod, hogy bele tudj kezdeni az új leckébe. Az app minden egyes modulban több készséget is fejleszt. Pl. Beszédkészség, szókincs, szövegalkotás.

3. Quizlet

Ezt is lehet idegen nyelvek tanulására használni, bár más tantárgyak tanulására is alkalmas. A Quizlet leginkább a szókártyák digitalizált változata, hiszen egyik oldalra írod fel az adott szót, a másik oldalra annak az idegen nyelvi megfelelőjét. Vagy másik esetben az adott definíció jelentését írod a kártya másik oldalára. Ha ezek megvannak, akkor használat közben csak rákoppintasz az adott kártyára, ami megfordul és megjelenik az adott szó idegen nyelvi változata, vagy az adott definíció jelentése. Ezen felül tudod tesztelni is a tudásodat különféle feladatok segítségével, amit akár a barátaiddal közösen is tudtok csinálni.
Én személy szerint ajánlom vizsga, vagy ZH. előtt, a tananyag átnézésére.

4. Google Keep

Ez a Google egyik kevésbé ismert terméke, viszont a jegyzetelést tekintve nagyon hasznos lehet azoknak, akik nem szeretnek papírra írni. Ezt az órákon is tudjátok használni, illetve hozzá tudjátok adni egy e-mail cím alapján akár olvasóként, hozzászólóként, vagy szerkesztőként barátokat, vagy olyan évfolyam/szaktársakat, akik el akarják tőletek kérni a jegyzetet az adott ZH-ra, vagy vizsgára az adott tantárgyból. Ezen felül a program támogatja a hangalapú jegyzetelést, illetve dolgozatok összeállításában is nagy segítség tud lenni.

5. Coogle

Ezzel az alkalmazással is rendszerezni tudjátok a tudásotokat. Ezzel egy mindmap-et tudtok összeállítani magatoknak, amibe tudtok konvertálni képet, videót, de akár egy PDF-fájlt is. Könnyen integrálódik a Google Drive-hoz, tehát Google fiókokkal is tudjátok a Coogle-t használni. Ezt az appot jó szívvel ajánljuk azoknak, akik vizuálisan gondolkodnak és nem elégszenek meg a vázlatpontokon alapuló jegyzetelésen.

Ezzel a néhány eszközzel kitűnően színesebbé és hatékonyabbá tudjátok tenni a tanulást. Viszont azt meg kell jegyezni, hogy ezek az appok nem fogják megtanulni helyettetek a tananyagot, így valószínűleg a könyv fölötti tanulás, mint olyan nem fog teljesen eltűnni az életetekből AI ide, vagy-oda!