TÚRA A HÁRS-HEGYEN fotó
,

TÚRA A HÁRS-HEGYEN

Szeretnétek kicsit kiszakadni a nagyvárosi forgatagból? Erre tökéletes lehet egy túra a Hárs-hegyen!

Mehetsz kikapcsolódni a családdal, barátokkal, egy romantikus sétára a pároddal vagy akár csapatépítőre a kollégáiddal, ahogy mi is tettük.

A Hárs-hegy körtúra a Szépjuhászné megállótól indul, amit busszal a Széll Kálmán tér és Budakeszi között közlekedő 22, 22A vagy 222 járatokkal közelíthetünk meg. Érkezhetsz a Széchenyi-hegyet Hűvösvölggyel összekötő gyermekvasúttal is, amiről a Szépjuhászné megállóban kell leszállni. Érdemes gyermekvasúttal megközelíteni a hegyet, ugyanis így hosszabíthatjuk a természetben töltött időt.  A Gyermekvasúton általános iskolás gyermekek látják el a szolgálatot.

Makovecz Imre-kilátó

Két irányból közelíthető meg a körtúra, mi a Kis-Hárs-hegyi Makovecz Imre-kilátót látogattuk meg elsőként. A buszmegállóból, a parkolóból és a gyermekvasút megállójából is a Z↺ jelzésen kell gyalogolnunk keleti irányba, majd közel 1 km kellemes erdei séta után egy kereszteződésből a S jelzés fog felvezetni minket a kilátóhoz, ami még közel 1100 méter.

A Makovecz Imre-kilátó nem nagy, de annál érdekesebb a spirál alakú kialakítása miatt. A kis erdei tisztáson épült kilátóból körpanoráma nyílik Buda északi részére, valamint Budapestre. Északnyugat felé, a Nagy-Hárs-hegy tetején kiszúrhatjuk a körséta másik kilátóját, a Kaán Károly-kilátót, távolabb pedig a Hármashatár-hegyet, rajta a jellegzetes tornyokkal.

Pihenésképpen, mi csapatépítős játékokat játszottunk, de van lehetőség a kis tisztáson körülülni a tűzrakóhelyet és enni egy finomat. A körtúra során több tűzrakó hely is található, így mi tovább indultunk, hogy keressünk egy eldugottabb helyet az erdőben.

Bátori-barlang

A Kaán Károly-kilátóhoz közeledve található a Bátori-barlang, ahol szintén található egy pihenőhely, mi itt telepedtünk le a túránk során.

A barlang bejárata a Nagy-Hárs-hegy csúcsának délkeleti oldalában, 440 méter tengerszint feletti magasságban nyílik, de ajtaja a kíváncsi szemek elől el van zárva. Veszélyessége miatt csak külön engedéllyel látogatható. A barlangról itt olvashatsz részletesen.

Közös erővel egy nagyon finom tápláló ebédet sikerült készítenünk, jókat beszélgettünk és játszottunk.

Kaán Károly-kilátó

A Bátori-barlangtól egy fahíd vezet át a Kaán Károly-kilátóhoz. Legfelső szintjéről tiszta időben szép körkilátás nyílik a környező vidékre. Északkelet felé a Csúcs-hegy – Hármashatár-hegy csoport, keletre az Apáthy-szikla – Látó-hegy vonulat húzódik. Délkeleti irányban a Kis-Hárs-hegy kúpja látszik, mögötte a főváros látképe terpeszkedik. Északnyugatra a Nagy-Kopasz, a Nagy-szénás és a Fekete-fej domborodik. Távolabb Nagykovácsi és Solymár házai is feltűnnek. 

Csapatépítő túránk

Inspirációként nézd meg a videónkat és látogass el a Hárs-hegyre.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
0