PADDY AND THE RATS fotó

PADDY AND THE RATS

2024-07-10
21:30 - 22:30

A Paddy & The Rats zenekart 2008-ban alapította meg az énekes Paddy, a basszusgitáros Vince és a gitáros Joey, hozzájuk csatlakozott rövidesen Seamus (dob), Sonny (harmonika) és Sam (hegedű, banjo, skótduda, ír síp).

Hogy miért ’Patkányok’? A zenekar véleménye szerint a punk, mint zenei stílus, hasonló a patkányokhoz az állatvilágban: mocskos és kártékony – és ők pont ilyenek akartak lenni, amikor a kocsmazenét keresztezték a mocskos punk rockkal. Ezt megfűszerezték ír és kelta zenei elemekkel, de érezni a stíluson a vidám és részegen kiválóan táncolható kalóz és a tengerésznóták hangulatát is.

A csapat első lemeze, a Rats On Board 2010 márciusában jelent meg a Nordic Records gondozásában, ezt követte 2011-ben a Hymns For Bastards, majd 2012 tavaszán Sonny helyett Bernie érkezett a harmonikás posztra; a 2012 decemberében megjelent Tales From The Docks albumon már az ő játéka hallható.

A 2014-es Lonely Hearts’ Boulevard lemez jóval összetettebb volt zeneileg a korábbi háromhoz képest. Mindeközben a Paddy & The Rats járta Európa színpadait, évente 60-80 koncertet adott kis klubokban és nagy fesztiválokon egyaránt, Németországtól kezdve, Olaszországon, Franciaországon, Belgiumon, Lengyelországon keresztül több mint 20 országban és eljutott olyan távoli helyekre is, mint Svédország vagy Oroszország. Turnéztak az Ignite, az In Extremo, a Subway To Sally és a Russkaja együttesekkel és eljutottak például Európa legnagyobb rockfesztiváljára, a Wacken-re is.

2017 végén a Napalm Records-nál világszerte jelent meg a Riot City Outlaws,, amelynek producere az a Cameron Webb volt, aki a többek között a Motörhead, a Megadeth vagy a Pennywise lemezein is közreműködött.

A zenekar több évben is a legtöbb nemzetközi letöltést elért magyar zenekar volt, 30 millió feletti YouTube nézettséggel, 70 ezer Facebook követővel és 280 ezres havi Spotify hallgatottsággal büszkélkedhet.

2021 végén tragikus hirtelenséggel elhunyt a harmonikás Bernie, akinek utolsó játékát még sikerült rögzíteni a zenekar 2022-ben megjelent, From Wasteland To Wonderland című lemezén. A zenekar úgy döntött, hogy Bernie-t nem akarja újabb harmonikással pótolni, így hatodik tagként a már producerként és dalszerzőként régóta a csapattal dolgozó billentyűs/gitáros Zoli Baker csatlakozott.

2023 a 15. jubileum jegyében telt. A koncerteken több “korai évek” tematikájú műsor is terítékre került, ilyen módon is keretbe foglalva és megünnepelve az első 15 évet.

2024 első felében a zenekar új lemezen dolgozik amelynek megjelenése az év folyamán várható.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
0